Wednesday, January 5, 2011

Memilih Yang Terbaik

apa pilihan yang terbaik anda pernah buat seumur hidup???

bagi saya:



wawawahhh dan dan kan mengaku yang terbaik. hehe ;p nak purse baru pls!

ok, sudahlah. berhentilah mendera suami sendiri.

sebenarnya ari minggu aritu terbaca mengenai corset. sekarang kan tengah boom sana boom sini dengan corset. so syarikat kosmetik yang local pun berebut2 manufacture juga. tapi agak musykil bila tengok design mereka.

Idea 1
buat lubang besarrrr untuk senang buang air katanya and undies kena juga pakai??? di luar corset????? eh nanti adala VPL (visible pantyliner, bukan ke antara salah satu reason pakai corset nak bagi illusion of smooth curvaceous body, bukannya tersangkut-sangkut line-nya di undies. Dan... berapa lapisss daa kena pakai. daripada nak nampak kemas, kang nampak tak kemas pulak.

pastu kalau jenis kench berterabur, pastu kau nak cebok lagi??? *pitam*

Idea 2
guna kain yang nampak berkilat. selalunya kain yang nampak berkilat ni kalis air, sebab murah. bila kalis-mengkalis ni teringat pengewapan peluh yang terbantut maksudnya lembab la badan = ruam, tempat pembiakan bakteria. NO-NO.

aku suka premium beautiful ni sebab REPUTATION dia. Brand dia.

macam korang beli baju shirt biasa, letak brand. wallahhhhh RM599.

hehe. same case here darl. you are paying large sum of money for brand bezanya ialah:

IT WORKS!

aku suka bahagian bawah girdle



sebab kawasan itu lapisan dia macam jaring. tak tertutup rapat. pengudaraan baik. maka boleh kurangkan kelembapan = kurangkan risiko jangkitan.


lagi satu. aku ni memang kuat berpeluh. masa gi nihon ikut cikyoi abis beruam sebab pakai tudung waktu autumn. gedik tak? hahahaha. dan kalau mengajar kat sekolah tu berpeluh sakan! yelah takda kipas siling di lab. sambil menulis kat whiteboard,sambil explain, sebelah tangan lagi menyeka peluh. serius rasa macam gigih bekerja. hoh.


eh, oklah suka melalut! ;p


pesanan saya pada hari ini ialah, hargai diri kamu. pilihan yang kamu buat untuk diri sendiri melambangkan sejauh mana kita menghargai diri sendiri. orang yang paling tidak diendahkan dalam dunia bukanlah orang lain, tetapi diri sendiri:) renung-renungkan dan selamat bersedekah kepada diri sendiri!


p/s: careful with dishonest Premium Beautiful seller. kamu sedang membuat investment, make it worth every penny :)

tata!

2 comments:

pie said...

cik yoi zaman dahulu

Anna Banana said...

dulu "sweety" saya sekarang "nyawa" saya :)

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette