Tuesday, January 4, 2011

Seminar SM dan SSM 2011

i started the business baru seminggu i think. dalam seminggu nie belajar macam-macam perkara. phew, macam marketing crash course. but i like it.

i like business. the adrenaline whenever you closed a deal, tak terbayang. puas hati! but 1 thing la, aku cuba dulu, suka dulu lepas tu baru mengajak orang lain merasa. macam makan Haagen Dasz Cheesecake Strawberry. my all time favourite. pengsan~




eh, eskrem perisa apa korang suka yek? masa dok nihon dulupunyala rajin sampai buat sherbet sendiri youuuuuu. sekarang??? buat kat kedai jelah hehe ;p

eh tersasar pulak ceritanya.

ok.. business.

I really, honestly, truthfully loves this business. i am making a little gambling of faith here but it is so worth it. tapi dalam jualan langsung nie you all kena hati-hati dengan group yang dipilih. group yang membantu partners, itu yang dicari. Alhamdulillah i found one!

makanya kak Salha dah ajak dah kami-kami business partners dia untuk pegi seminar yang dibuat sekali setahun. walaupun malu-malu miaw sebab hanya few times jumpa partners yang lain, tapi aku redhaaaahhhh sahaja. i told you that i am desperate kan? desperate to change my life! the way aku fikir, the way aku handle situationssss. hehe penatlah jadi negative!

makanya!!!!

SEMINAR SALES MANAGER/SENIOR SALES MANAGER.
Eastin Hotel. 16 January. 8.00 am till 6.00 pm.

Seharian belajar kauuuu. dengarnya CDM Hanis nak bagi talk. dengar pengalaman orang seronok. macam balik kampung dengar orang-orang tua bercerita pasal berperang. tak ke nganga ko dengar kan?

dengarnya lagi CDM Siti Rohana dan CDM Azlan will be joining too. I sooooooo wanna learn from them. milion income monthly. pengsan~

aku dah tetapkan azam mahu lebih positive, aku nak kutip dan sematkan semangat dan azam mereka dalam hidup. ada guru dalam hidup aku pernah berkata,

"kamu perlu menghormati setiap guru walau apa yang diajarkannya"

yes, to that extent.


Untuk memperbaiki diri,




pic credit to CDM Hanis Haizi



here i come!

:D

p/s: icecreams pics googled.

p/s/s: i think i need red clothes now. how la wei??? (hati sudah gedikkk ;p)

2 comments:

Siti said...

r u going dear?
kalau keadaan kesihatan i mengizinkan, i maybe join this also...

Anna Banana said...

InsyaAllah Siti. Seronok kalau ko dapat pergi togede gede. kalau dapat pergi roger me ya! :)

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette