Friday, January 21, 2011

Seminar SM dan SSM 2011

:D

sumpah tak boleh berhenti tersenyum. hihi kemaruk bonus betul!

duit belum release lagi, cek lagi 1 pun tengah ditunggu.

maka plan to reveal apa mahu dibuat dengan bonus kena postpone, tak syiokkk. no proof no talk, tak gitu? ;p


ok, jom cerita pasal Seminar SM (Sales Manager) and SSM (Senior Sales Manager) yang dianjurkan oleh CDM Hanis Haizi.


Hotel Eastin. 16 January 2011. 8am-6pm.

Aku memang sampai awal. hehe. 7.20 am dah tunggu kat kawasan hotel. hehe, aku bab masa nie jaga sikit. pantang besar janji bab masa tak tepat. but in business i learn to tolerate that. but simple ya, if people tak hormat your time, they simply do not respect you. haihhh ;p

eh tersasar ;D

the seminar was very very informative. of course i cannot enclose the detailes ;p but one thing for sure, bila jumpa pemimpin kita rasa macam EVERYTHING IS POSSIBLE! CONFIRM! semua yang aku telah pelajari dalam Law Of Attraction, Seminar Dr. Azizan Osman dan Metafizik daripada pelbagai sumber rupanya berkait rapat. Berniaga sememangnya menguji dan menjadikan kita lebih baik, lebih positive. bukan kerana mahu jual produk sahaja tetapi kerana dalam pengalaman kita sendiri akan menyedari akan apa sebenarnya yang pentng dalam hidup. appreciate diversity in peoples, bring out the best in human being, the importance of being tactful, to value pendidik/pemimpin/ilmu dan semangat setia kawan.

kalau nak test whether your friendship is strong enough, try business :D


ok lets feast our eyes with pictures from Mr. Alfaath dan some from yours truly punya camera (i seriously need new camera. adeh)





Salha Zain's group :D


Leaders.


:D "agar aku bisa berdiri tegak dan segak bagaikan Laksamana Melayu!"


Tekun melihat slideshow Leaders.


Majlis ilmu sudah bermula.


Ainul and Yours Truly. orang lain pusing kanan, aku pusing kiri. hehe


US!


CDM Hanis and me. After 10 hours, ofcourse muka berkilat. but it was worth it!


My leader, my mentor, my kakak, Salha Zain (Wanita Besi Premium Beautiful)


Kak Ana + Anna. Nice eh? ;p Amiiinnnn!


Poco-poco.... i.have.to.learn.


Buffet spread. Sedaaapppppp! pengsan. 3 kali makan kot. semua syok.


Bakal CDM



Aku bersyukur dijodohkan dengan kumpulan ini, berfikiran jauh, berjiwa muda tetapi matang ;D Dalam business, we need support. tak kiralah meniaga apa sekalipun, support system kena kuat. mesti ada mentor dan system. jangan semberono.

Motto atau pegangan kumpulan ini agak unik tetapi sangat benar:

"bertanggungjawab terhadap partners dan dalam masa yang sama percaya kepada konsep berdikari"


mendalamkan? and people, to hate is easy, to love is even easier when you give yourself a chance.


tahtaaaa :D Happy weekend!

No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette