Sunday, February 20, 2011

Bonus 2011, January

ok this is a long overdue post. hampunnnnn. guwe pun tak sempat nak berjoli ;p

nak update kat bar atas pun tak sempat.

oklah, as Franchise Manager, your first bonus would be RM4500 *woot woot*

*cough*itu*belum*masuk*duit*untung*runcit*cough*

;p


my bonus cash sampai near the end of Jan, so lepas cash in semua, akhir jnuary la settle. persoalannya apa telah kubuat dengan duit itu, malas puleksss nak mengambil gambar konon2 bukti duit masuk. malasss nak kumbah. later ye darl *kelip kelip mata*


bila sahaja dapat duit, RM500 diasingkan untuk modal pusingan, beli brochure, phamplet, duit shipping (remember my shipping FREE policy and of course free gifts PB Wash for my clients).

then i decided that i have to have Blackberry to make it even easier for me to connect with my clients, future clients, my franchise manager and you guys, my future franchise manager :D

*my husband is an avid user of iPhone. aku ponnn memang menenpekkk je kat dia sebenarnya. skrin besar and FUN!!! tapi kalau tangan berminyak lepas makan pisang goreng camno nak touch skrin???? haaaaa jawabbb Anna!*

so i chose Blackberry. dulu memang suka BB, before BB masuk Malaysian market selalu envy celebs yang memanggil their cell phone as "my BB" as if you buy Jimmy Choo, you'll absolutely call it as "my Choo" or "my Jimmy Choo" haaaaa geddit?

so masuklah aku dalam waiting list, hendak seribu daya ya'all.

dalam dok tunggu BB, dalam masa seminggu all my PB sets habis. wahhhhh!

hehe


so this is my new helper,


Bold 3, 5 Megapix Camera, with all the features that i need for this business.


Previous helper yang dah hang berkali-kali, jatuh berkali-kali, dicampak berkali-kali= Samsung 3600.



aku sign up dengan Digi, so total sap sap soi RM1700.


maka baki bonus RM2300 ada lagi bertapa dalam account.


hoho boring ke perjalanan perbelanjaan bonus mak nok??


aku nak bukak ASB tak terbukak2 lagi, sebenarnya aku tak tahu macam mana? haha. ok bukan aku sorang je takde akaun ASB. so how darls? camno nak bukak akaun ASB????


hihi tah ta!! ;p

1 comment:

chiput said...

cik syanna, sile bukak asb cecepat. g kt kaunter rhb, buka loan asb easy. bukan loan pinjam duit. ni loan masuk duit. kalau amik loan rm50k, bulan2 bayar < rm230. by end of year dpt rm4.8k as dividen. for the 2nd year, guna je duit dividen tu bayar lumpsum setahun. cukup 5 tahun jual loan tu. sbb start tahun ke-6 die jd rugi kalau teruskan.

wah2! mcm promoter plk saye ni! silelah ke kaunter rhb yg berdekatan utk dptkan maklumat lanjut or if xphm ape yg chiput ckp ni. hihi.

ok...bubye!

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette