Saturday, February 5, 2011

Herba Maharani :)




This is the product for us Women!!

Ok, jom kita tengok dan teliti "Rahsia Yang Tersimpan Rapi Oleh Keluarga Maharaja".


SEJARAH

Herba Maharani berasal dari Dinasti Tang.Namun terkenal semasa Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan yang disimpan lebih 3000 tahun yang lalu .

Herba Maharani ini juga dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan (bfw), bai feng wan bermaksud pil merak putih, manakala Te Zhi adalah sempena nama Maharani yang mengamalkan pil ini.

Herba Maharani ketika itu hanya diproses untuk keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan.

Maharani Te Zhi

Kisahnya pada zaman pemerintahan Dinasti Tang itu, herba ini diamalkan oleh seorang maharani iaitu Maharani Te Zhe (Ci Xi) . Dicatatkan juga, Maharaja waktu itu mempunyai 9999 maharani, tetapi maharaja paling menyayangi dan selalu pulang untuk bersama Maharani Te Zhi . Ibarat orang bermadu, kalau nak tunggu 'turn' , berapa lama nak tunggu?.. 9999 setahun sekali pun belum tentu *pengsan*. Maharani Te Zhi juga telah melahirkan anak lelaki sebagai pewaris takhta. Itu yang penting buat Maharaja. Zuriat pewaris takhta.


They said inilah Maharani Te Zhi. 90 tahun???? ada macam 70++ tak?? huhuhu. dari dulu aku paling malu kalau jalan2 dengan arwah mak orang bertanya.... "adik ke????" cisssss not funny! ;p


Dengan kehebatan ramuan herba maharani (bfw) ini, Maharani Te Zhi dikatakan mempunyai kulit seperti lilin dan licin. Beliau seorang wanita yang cantik dan sangat mementingkan kesihatan dan sangat di sayangi maharaja. Beliau juga seorang yang awet muda, yang mana dikatakan mempunyai haid sehingga ke akhir hayat.

awwwwwwwwwwww i am such a sucker for cerita romantik. hihi :p ok sambung....


PEMBUATAN DAN PEMASARAN

Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utama Produk Keluaran Beijing TongRenTang.

TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.

TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.

Syarikat TongRenTang yang berpusat di Beijing telah mendapat hak menjaga rahsia ramuannya lebih 350 tahun yang lalu. Dengan memegang prinsip;

•tidak akan menjimatkan tenaga pekerja walaupun proses pembuatan merumitkan

•tidak akan menjimatkan bahan mentah walaupun berlakunya peningkatan harga

Kini dengan 10 institut kajian, 900 pakar perubatan dan pengkaji dan lebih 1400 pekerja , syarikat ini telah menerima pelbagai pengiktirafan dan didaftarkan sebagai 'trade mark' di lebih 50 negara. Di Malaysia ia ditubuhkan pada 30 Ogos 2002 dan di rasmikan oleh Menteri Kesihatan waktu itu, Dato' Chua Jui Ming.

HALAL




Ianya halal disahkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL 20014419T).
**cop halal pd kotak ** stiker kem.kesihatan ** sijil halal

RAMUAN

1. Ayam hitam , "Wuji"

atau nama saintifiknya Gallus Gallus Domesticus yang disahkan cara pengambilannya mengikut hukum Islam. Ayam ini berbulu putih seperti salji. Isi, tulang dan kulit berwarna hitam. berkuku lima pada setiap kaki. terdapat seakan mahkota kecil di kepalanya sama seperti burung merak. di ternak di ladang khas milik sepenuhnya oleh TongRenTang

2. Tanduk Rusa yang disahkan cara pengambilannya mengikut hukum Islam

3. Tulang sotong yang disahkan cara pengambilan mengikut hukum Islam

4. 12 herba terpilih yang ditanam di ladang khas Tong Ren Tang yang terpelihara.

Penanaman tanaman lain pada musim penumbuhan herba Cina adalah dilarang agar tidak mempengaruhi kualiti tanah dan kualiti produk.

5. Sumber laut terpilih.


PEMPROSESAN YANG MAHIR

TongRenTang merupakan satu perusahaan yang memenuhi piawaian GMP dan mengawal seluruh proses pengeluarannya dengan menggunakan teknik pemprosesan dan sistem piawai yang moden tetapi mengekalkan formula tradisional. Gabungan moden dan tradisonal ini perlu untuk meningkatkan kualiti produk.


APA KHASIATNYA????

Antara keberkesanan herba maharani
(untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan
3. Anti bakteria ( sekitar faraj )
4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut
5. Melegakan migrain & angin dalam badan
6. Menguatkan hati & buah pinggang
7. Melegakan asma
8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )
9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )
10. Menyelesaikan masalah buasir kecil
11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen ( hormone seks )
12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan
13. Kesuburan & awet muda
14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit

15. Menaikkan seri muka
16. Menegangkan payudara
17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat
18. Melambatkan proses monopouse
19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam
20. Menguatkan antibodi / imunisasi
21. Melancarkan peredaran darah
22. Amalan semasa pantang ( bersalin )
23. Menambah darah selepas bersalin
24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan
25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin

26. Menghilangkan urat timbul
27. Mengimbangi tekanan darah
28. Meningkatkan kecerdasan minda



wahhhhhhh banyaknyaaaaa!!!!! kalau boleh nak highlite semua. ok testimonial pulak.

as for me, sudah 2 bulan :)
1. period on the dot. 28 days per cycle.

aku nampak je macam kurus tapi hormon haywire. gilos sekejap 25 hari sekejap 36 hari???? haha bergantung kepada kadar/tahap stress aku. no PMS, rasa sedikit annoyed dengan husband adalah.. hahahaha ;p doseeeee! tapi memang sampai tak terasa nak period until tiba-tiba macam 'air terjun' errrrr ok. TMI!! ;D tapi itulah testimonial haku.



ngeh ngeh ngeh ;p ok, for those yang mahu mendapatkan Herba Maharani untuk disayangi suami dan disayangi diri sendiri (waddangenggggg anna oiii???) haha. maksud di sini, untuk diri sendiri sebagai wanita. biar kita sayang diri sendiri. nanti sok lusa bila kembali kepada Allah bila ditanya samada kita dah jaga kurniaan dengan baik, at least kita sudah berusaha.

:)


For RM65 for a box= a month supply, berbaloi sayang :) sangat sesuai untuk berpantang dan mencuba mendapatkan zuriat... ehem... like me! :D


jom usaha sama-sama!!



p/s: pics googled :)

No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette