Monday, February 14, 2011

Kenapa?

Kenapa saya involve with this business?

Honestly? Ok hari ini saya akan jawab dengan jujur. Tanpa paksaan, tanpa suruhan, tanpa pujukan. This entry is straight from what i've experienced.

Saya baru sahaja involved in this business for 1.5 month. Why Premium Beautiful?

I tried to get pregnant for almost 3 years but to no avail. then someone very dear suggested that i gain some weight. okies... ubah cara makan. makan makan makan. maka dari 53 kg shoot ke 57 kg. tapi dah naik syok makan, terus lupa diri and berat nak sampai 60 kg. cuti sekolah 6 minggu, pesta makan ya all!!! naik 62 kilo. baru sedar diri.

cih.

senang naik, turun macam cipan. lembap! try puasa, turun naik. try bersenam, i only believe in swimming. banyak halangan. sigh. nak makan benda menguruskan??? cukuplah pengalaman lepas.

maka aku mula tengok testimonials pasal Premium Beautiful. NOT BAD. NOT BAD AT ALL. dulu masa tak perlukan PB sebab masih acceptable berat ini, aku memang skeptikal. alaaa macam belit perut takyah makan jela kan, no?


then i email Salha Zain. She answered the mail. I waited for few days and continue researching. hati dah memang menggedik. nak cantik!!!!! tension! anak takde lagi tapi badan dah out of shape, wardrobe malfunction sokmo! aku tak boleh hanya terima sahaja, i have to do something. i have husband to take care of.

Bila mintak pada suami. first reaction.... "NO! dia dah ok dah, tak gemuk. nanti ujung minggu kita pergi jogging. dah cantik dah... yadda yadda yadda..." my reaction??? " dia tak bagi peluang pun orang nak tunjuk apa dia PB tu...." nangis and senyap jer the whole day. Yes darling, men will never understand us women. after hours of sulking dia finally gave in.. "oklah... tunjuklah apa benda tu..." so i showed. dia macam impressed but not really convinced so aku cakap jom jumpa Salha Zain and let her explain.


So there, my first meeting with Salha Zain. Alang2 jumpa aku tanya pasal business. the system is pretty interesting. simple and straightforward.

risau? of course risau. bila Salha Zain cakap dont worry gerenti habis, 10 sets tak cukup sebenarnya bla bla bla... aku tak percaya! ;p hehe ampun kak! But she never said that she will sell my sets of PB. She said that i have to go through the selling process to learn. and for that kak Salha, i thank you.

Now..... bila dah lalui semuanya... aku sudah percaya. semua yang telah diajarkan Salha Zain terngiang-ngiang dalam telinga. EVERY SINGLE THING is THE TRUTH.

10 sets memang tak cukup. Itu cuma latihan for me, latihan untuk mengasah skill dalam cara bercakap, cara mengukur, cara memimpin, cara present.

10 sets in 1 week. Not bad at all kan? again straight forward. honesty.

"Ok..xpe..sronot dpt knal dgn anna..:-)" was a reply from one of my dear client. ayatnya simple but terharu aku, rasa berbaloi meniaga. benda-benda kecik macam ni yang buat aku sukakan bisness ini. kerana kita berkongsi impian untuk menjadi cantik dan sihat. Plus, dapat satisfaction kewangan juga. i will share about that if you really interested :)

Bagi aku, my kakak in this business memang telah mendidik dengan sebaik yang dia mampu. akan keep on reminding me of MY OWN GOALS, MY OWN DREAMS. she guide me with the smallest issue and listen to my hurdles. dalam sibuk dia sendiri.


Semua orang adalah manusia. I believe in HALAL HARAM DOSA PAHALA. Aku berniaga untuk memenuhi impian. Hidup cuma sekali, memiliki kebebasan dan pilihan adalah satu kemanisan dalam hidup. dan aku sangat mengambil berat akan clients, once you deal with me, i'll guide throughout your life! after service is very important to me, apa yang lebih penting adalah kepuasan clients.


Aku bersyukur ditemukan dengan Salha Zain. She is tough, but its for my own good, if she gain any benefit from my own good, alhamdulillah, rezeki sama-sama sebab she worked hard in guiding me.



Aku doakan kebenaran akan terserlah :) itu sahaja.





I am collecting list of names. for those who are interested in installment of RM150-RM200. please email or sms me this week. siapa cepat dia dapat ya sayang... :)

anna.abdul.hamid@gmail.com

012.5366.246


owhhhh lupa!

YOU MUST CHECK THIS OUT!!!!


A.M.A.Z.I.N.G


http://b1tt.blogspot.com/2011/02/macam-mana-saya-boleh-kurus.html


tata! :D

No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette