Tuesday, February 1, 2011

Masalah Besar selepas Premium Beautiful!! Grrrrr!

ok. before i proceed with petty things that revolve around MY WORLD. lets pray for rakyat Malaysia di Mesir. *semoga mereka diselamatkan segera, please, make their safety our 1st priority now*


back to "Petty Things in My World"


haha ;p sekejapan sahaja masa berlalu kan. sedar tak sedar dah sebulan meninggalkan kita. tinggal 11 bulan dalam tahun 2011. wowwww banyaknya 11! soalan yang patut kita tanya sekarang ialah "apa yang telah kita capai?" bulan pertama adalah bulan penting dalam menentukan azam kita boleh menjadi kenyataan atau tidak.

for me :D :D :D :D

*tu diaaaaa sengih gittu skali ;p*


1. i earned RM4.5K from my Premium Beautiful business!!!!! yayyyy!

2. i lost weight. more than 5 kg to date! from 62kg to 57.85kg. not bad! :D


all thanks to Salha Zain my direct mentor, more like my sister, my textbook. its easy to sit down and judge because i did that too. but when i started this business, terbuka pelbagai pintu, mata semakin terang, ramai kawan muncul :) aku bersyukur di'jodohkan' dengan group CDM Hanis Haizi. Macam satu group yang bekerja macam keluarga, back up each other and walau sudah pasti income mereka 100K++ tetap jugak turun padang dan guide kami yang baru bertatih :D

Friday after work, i went for group discussion with CDM Kak Ana. semata-mata ok dia nak jumpa kami! nak bagi semangat!!!!! Sabtu malam pula ke kelas menambahkan ilmu produk dan testimonial pengguna. my god!



SSM Farah from utara menyatakan testimonial dia sendiri yang mana Leukimia first stagenya, undetected after wearing PB like 1 week. amazing right? dia kata dia dah putus asa to live after her first radiotherapy. hmm siapa yang pernah lalui sahaja yang dapat membayangkannya



and for achievement number 2 i.e losing weight, i am facing a big issue right now. MASAELAH BESAR! Grrrrrrr!!!!!! Baju dah longgar! seluar dah longgar! kasut dah longgar! hahaha the last one aku exaggerate ;p heee besar tak masalah? besar masalah tu sayang. bila pakai baju boleh muat 1 kucing. bila pakai seluar seolah-olah ada *tuuuutttttt*..... *pengsan*.

so i went to get some t-shirts. semalam dah beli 1. cannot stop just there yet. nak lagi! nak lagi! nak lagi!!!mentang-mentangla dah boleh muat any baju kan??? ;p





colourfulllllll shirtssssss :D sukaaaaa!
dulu ngeri sangat nak beli shirts gini sbb perot gerenti nampak. huduh. huhuhu. nowwww... haha. betullah kata-kta bahawa, perut buncit=wardrobe malfunction.

NOT ANYMORE BEBEH!!!!



RM150 in a single receipt will get this bag. haha semata! comel jugak kan? gi FOS nuuu. aku suka juga cari baju basahan di sana ;p



ohhhh. hehe... ;p hari ini tak pakai PB. lepas makan tu. oklah kan??? *wink*
please ignore background yang bersepah ;p


Esok aku akan update on "Perempuan, Isteri dan Cantik". interesting topic! perempuan sahaja yang faham akan keperluan menjadi cantik. more esok!!!! ngeeeee :D

No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette