Monday, April 18, 2011

PD Getaway 2011

a short getaway. plan pun just a few days before. memang betul2 short notice. hehe

oleh kerana short notice, memang chalet yang tinggal ialah chalet yang pretty pricy. tapi ada hikmahnyaaaa, u see our view was astounding and serenity yang guwe cari telah dijumpai. felt like crying, like seriously. tsk, nampak sgt ko depress anna oi ;p

sooooo where did we go?

LEGEND WATER CHALET PORT DICKSON
EXECUTIVE WATER CHALET



lalala~ pejalanan yang hanya sejam kalau relax aja bawak, berhenti sana-sini. sembang2 with husband. menyakat dia.. pffttt tugas biasa a lunatic wife as he said. haha


yayyyyy dah sampai! tak sabarnyaaaaaa! mmg tergedikkkk sgt waktu ni.


check in and our chalet was too far away from hotel lobby. maka naik.... BUGGY!!! laju humang haihhhh bawaknye. hehe. muka aku adalah penat. obvious kan?


bilik bestttt!!!!


view from our balcony. sebelah kanan adlah laut terbentang luasss. i spend almost all my time there :)


weeee seksi ok, burung2 yang lalu nampaklah ko mandi Anna ;p


i like!!! bathtub for 2! errr haha ;D


bila nak dekat sunset maka kami ke hujung chalet. dari bilik kami tak nampak matahari terbenam. and angin waktu nie? haishhh tak boleh dibayangkan dengan kata-kata. sembang-sembang berdua... :)



one of the fav spot in the chalet. terbaring telentang di situ sbb nak tgk air laut. hehe sian orang kl jarang jumpa laut ;p


dinner in bed. total relaxation.tidoq at 9 pm!! hehe


bangun pagi at 5 am actually. duduk berdua di balcony and talking about nothing.just talk and talk and talk. indah sungguh, aman sungguh suasana waktu pagi. tunggu sampai boleh breakfast and off we go!

i felt soooo refreshed and look at my face! hilang penat :)


balik breakfast sambung relax di balcony, bunyi ombak dah mula kedengaran sebab air mula surut :)


can you see ombak tu?? dah mula nampak daratan. suasana gloomy and sejuk and sempat nap sekejap before checking out ;p


babai heaven on earth!!! tempat mungkin tak "perfect" and my stay pun semalam aja. tapi aku dapat apa yang aku cari. ketenangan.


maybe i should do this more often. ditch everything and just run for a day. maybe i need this to keep me sane :)


ok darlings, happy monday. bring it on!

:D

2 comments:

Heartilyina said...

aku ritu g sini gak tp amik tower. amik pakej dok 2 mlm. actually tringin nk g water homes kt sblh tu sbb ada private pool. alang2 kan kalau nk amik above water punya. tp kena tggu bkn peak season la if not mahal sgt hihi

Anna Banana said...

hihi aritu ada gak tanya yang water homes. 700++ pernight rasa macam kalau ramai-ramai syokkk kot ;p tapi aku suka la ina sbb serene sgt. next trip mebbe langkawi, pangkor or sabah.. see bajet la ;p

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette