Tuesday, July 19, 2011

Makeup and Baju Chronicles

ok hari ini kita cerita pasal makeup dan baju yaaa :D

for previous event, i just went to Najjah and bought 'fitted' jubah, selendang and necklace and rembat a kasut, Lewre. hehehe padahal bukan aku naik pentas pun! hehe

but i forgot 1 thing.

MAKEUP!!!

so ended up aku macam tak siap. hahahahha

so for this event i took that extra effort to call in a MUA. actually i found avery talented lady Mala from Kepong but because of location problem. dia di Kepong, haku di Puchong, majlis di Cheras so aku opted for this recommended MUA. Kak Jaja.

nak tahu berpa lama dia makeup guwe??

tak sampai 1 jam!!! gile hebat kan??

sambil sembang2 dia kata yang paling penting ialah base. base sempurna makeup pun cantik. i requested for falsie sebab haku sedar diri. hahahahhahaha opssss ;p


ye i am not photogenic. sigh. hehe but shes soooo petite. she reminded me of Atilia, the singer.

mukaku after makeup under normal sunlight. nampak natural kan?


ok ini gambar dalam dewan with FLASH! ohhhhhhh tak suka flash!!! but dalam gambar ni, i like ;p ni tgh nervous tgg turn naik pentas.


kalau berminat untuk dapatkan perkhidmatan Kak Jaja, this humble down to earth but vogue lady, do email/sms me 0102205514. nanti i bagitahu. heheheheh exclusive gituuu. memang dialah my official MUA sbb puas hati :D :D :D



jom tengok baju pada hari kejadian :P




i bought this dress from Polkadot, Ampang Point. cute shop with cute everythingssss!!!! memang comel!! so aku beli baju like RM80 after 50% discount and seluar for RM80 ajer after %)% discount. opsss my necklace pun dari sana. tudung adalah pinjam ;p hehehe

but i like the dress!!! soooooo much. look at the detailing on the shoulder. sooo great to cover up my wide shoulder, bahu hanger, ye, itulah haku. wuwuwuwuwwwuuuuuu. hehe ;p u will see me wearing that again in future thats for sure!

i am quirky in this way. orang rasa dress better suit the event but aku macam hmmmmmm malas!!!! hahaha but i promise u once i reach diamond level... i will tempah baju :)

berangan tu penting!! :D


hehe daaaa!!

No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette