Monday, July 18, 2011

Penganugerahan SM/SSM

:D

last Saturday, i woke up with butterflies in my stomach. takuittttt!!!

why?


kerana yours truly akan naik pentas with a 3 inch heels to collect penganugerahan sebagai Sales Manager iaitu kejayaan menjual Premium Beautiful dengan nilaian sebanyak RM20,000.... walaupun sebenarnya telahpun melayakkan diri dengan penganugerahan Senior Sales Manager iaitu jualan RM60,000, only with personal sales!!!!

:D :D :D :D :D :D

untuk hari ini let the pictures do the talking. if you teman me to that event you will feel the excitement, hopes and perasaan terbako melihat sidelines naik pentas menerima anugerah yang lebih tinggi. hehehe ;p

all in all, not a moment passed that i feel like i dont belong.

Terima Kasih CDM Salha Zain, Terima Kasih DDM Alfaath, Terima Kasih sidelines DSM Izyan Liyana, Terima Kasih DSM Aisyah dan SSM Iffah :) you guys inspires me in many ways. nasib baik i join the RIGHT group. group yang humble dan kerja keras!

ok, picturesssss SSM Anna! <-----hahahaha taknak kalah ;p



gorgeous sidelines :)


tq CDM Salha Zain! :D she taught me to always APPRECIATE partners :)


Dewan Wawasan yang meriah!!!!


ok, that is me on the big screen *agagagaggagaga malu!!!! ;p)


last pose before pulang :) hari yang indah, literally. i feel appreciated and loved :) simple kan baju saya?? hehe beli 3 days before majlis gara-gara misinformed ;p


:D

insyaAllah, kuatkan semangat kita, buatlah perubahan untuk menghapuskan sama-sekali rungutan. cari kekuatan dan gunakan bakat yang dikurniakan Allah. pandai melukis? haaa lukis dan jual, fokus pada cenderamata. kalau pandai hias? hias hamper raya dan jual pada company. kalau pandai jahit baju, amik upah for this raya.

people will keep on talking that itu tak baik, ini tak bagus, ini berdosa, itu pahala. people will keep on talking and will hurt you only if you let them!

bagi aku, people can talk. mereka tak tahu apa yang aku perlu lalui, apa yang aku tanggung sehingga aku mengambil jalan ini. remember.... semua perkara berlaku dengan izinNYa. dia yang aturkan, aku letakkan segalanya ditangan Nya. semoga Dia melindungi perjalanan perniagaan ini kerana niat dalam hati hanya Dia yang Mahah Mengetahui.

come on darlings, buat pilihan sekarang. terus berada dalam zon selesa, tidak tercabar tetapi berimpian tinggi atau..... buat pilihan untuk mengubah diri sendiri, menambahkan warna dalam kehidupan dan mendiamkan semua rungutan di mulut dan di hati buat selamanya.

"alahai...... nak sangat baju raya 5 pasang... boleh buat baju kerja"
"sian anak aku minum susu murah"
"sian anak aku nak mainan tapi duit tak cukup, terpaksa kata mainan tak best :("
"nak meniaga tapi ada ke masa?? saya tak pandai bercakap"
"alaaaa dia tu pakai bag mahal2 membazir, baik bagi kat anak yatim..."
"eiiiiii membazirnya dia beli kasut gitu, tasteless"


dan banyak lagi dialogue lucu yang mungkin bermain difikiran. hehe

apa kata we do something.

KITA BUAT SESUATU UNTUK UBAH NASIB DIRI

nak baju? kita usaha cari duit! nak bagi anak minum susu mahal yang penuh dengan benefits?? kita usaha cari duit!!

tak pandai meniaga? tak pandai bercakap?? kita belajar! kita cabar diri sendiri! disebalik ketakutan atau phobia kita adalah sesuatu yang berguna, ketakutan ada untuk kita atasi! kerana kita perlu belajar mengatasi!!!! subhanallah, indahnya percaturan Allah kan?

hehehe tak suka apa yang orang lain beli??? apa kata kita usaha, kumpul duit banyaaaakkkk banyaakkkkkkk macam dia dan buatlah apa sahaja dengan duit tu. nak derma semua kepada pertubuhan pilihan pun takpe, beli bag atau kasut 'tasteful' as in your definition pun takpe.


the point is.... DO SOMETHING!





:) that is all for now darls. banyaknyaaaa nak cerita. takpa slowly :) *flying kisses*


wait for my next entry!
1. Makeup and Baju Chronicles
2. Berkongsi Gembira :D
3. Wordless Wednesday: Manusia

No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette