Monday, September 19, 2011

Hai-O wa nandesuka?

allaaaaaa korang asek dok ai-SHIT-eru, aku pun nak gak speaking Tokyo. tapi aku rasa aku suka la lagu ni. jap ehhh aku gigih guggle.



alamak, nak gugel lagu lain tapi melekat kat lagu ni. this song is SUPER SEXY! meowww!!!



ok. back to main point ;p

hari ini aku nak bercakap pasal achievements in Hai-O company. as introduction kepada syarikat yang provide peluang for me to work hard and earn more :D masa earning adalah ratusan kurang rasa terhutang budi, tapi bila dah ribuan mulalah rasa... haihhhhhh kerja kuat dapat banyak rupanyaaaa :D

Ini adalah penganugerahan yang pernah diterima syarikat tempat saya bekerja secara part time ini :) - credit to CDM Hanis Haizi dan CDM Salha Zain

1.Hai-O has been listed in Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) since 1996 sehinggalah sekarang. First board ya. meaning bonus tinggi untuk kita. yayyyy!!!


2.Award Forbes Asia 'Best Under a Billion' 2007-2010 4 tahun berturut. bangga mak nyahhh! :D

3.Award CSR Perdana in 2009 PM Dato' Seri Najib Razak

What is CSR???

The Prime Minister’s CSR Awards was launched by the Ministry of Women, Family and Community Development in 2007 in order to recognise companies that have made a difference to the communities in which they are active through their CSR programmes.


4.Award MeCD in 2007 by Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi kerana sumbangan syarikat dalam membangunkan ekonomi bumiputera :)

5.Award KPDNKK for Business Ethics Excellence/ Perniagaan Beretika 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011!!!

yang paling penting:

6.Shariah Compliance. cuba check sini dan bacalah syarat untuk mendapatkannya juga dan tekan ctrl+f dan taip hai-o untuk cari.

dan ini ialah susur galur pencarian pengiktirafan mengikut piawaian syariah by non other than beautiful CDM Salha Zain, ini mak kopipes ya


"Semakin lama semakin banyak spekulasi yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai-O…dan makin lama spekulasi ini makin menjadi sampai tak masuk akal…ramai orang berdasarkan atas andaian yang dibuat oleh link dibawah ini…

Ni cerita tahun 2007

Print screen seperti dibawah.

http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/567-perbincangan-hukum-uptrend-a-hai-o.html

isu_zaharuddin_vs_haio_01

Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah…………”

- Zaharuddin tahun 2007

Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dh kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O…beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan2 dari orang ramai tentang perkara ini…siap buat forum lagi and macam2 lagi…

So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini…ini bukti yang kami dapati..

TERKINI as at 31 Mei 2010.

http://www.sc.com.my/eng/html/icm/sas/sc_syariahcompliant_100531.pdf

isu_zaharuddin_vs_haio_02

P/s: Mane yang still tak puas hati boleh bukak link tu sendiri…atau call security commission sendiri..

Satu dokumen penuh mengenai semua senarai syarikat yang patuh syariah termasuk terma-terma syarat untuk diklasifikasikan dalam patuh syariah, semuanya ada di nyatakan di sini…

dan bukti yang paling kukuh yang kami dapati, antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-o sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH….

DAN

Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam…

DAN

Syarikat Hai-o ialah satu-satunya syarikat di Malaysia yang mendapat sijil

“PERNIAGAAN PALING BERETIKA”

OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI….

DAN

Salha sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti anda semua juga kerana Salha ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T….

Jadi, fikir-fikirkanlah….

P/s: Pada semua yang bekerja di syarikat2 MNC atau syarikat yang disenaraikan dalam BSKL tak kirala papan pertama ,kedua ,ketiga dan tak kirela syarikat itu dari malaysia or dari luar negara…tak kirela syarikat tu besar seperti oil and gas or syarikat kecik pun….u all dh yakin syarikat tempat u all bekerja tu ialah syarikat patuh syariah??????

Sila periksa dengan Security Commision ye….

DAN…

Hanya Majlis Fatwa sahaja yang boleh menentukan mengenai issue halal atau haram ini…

Jadi jangan pandai membuat andaian dan spekulasi yang bukan2 lagi !!!!k…"


:) kali ini saya intoduce pasal syarikat. next time pasal group pula ya dan kePENTINGANnya.


PENTING SANGAT-SANGAT!


tattaaaaa!!!!


nak nak continue meniaga di hujung jari. hihiiiiii *pangggggg* ko ingat ko comel??


;p



No comments:

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette