Tuesday, September 6, 2011

Selamat Hari Raya! kami dah 5 tahun kawen. eh?

first of all

Happy Fifth Anniversary Suami! 
semoga 1, menjadi 2,menjadi , menjadi 4 menjadi selama-lamanya!!!!! :D


hehe. i knowwww. i've been neglecting the blog for a month *gasps* i do miss u blog. i miss writing to you, and hug u, and kiss u and... eh, ok fine! i truly miss blogging. rindulah merempan tak tentu hala. hehe but perempanan adalah sebab utama aku tutup blog lama. aku nak reinvent diri, nak tulis yang bebaikkkk je. i guess aku akan terus pegang pada janji aku kot. so merempan hanyalah di twitter ;p follower sikit takpe asal boleh dipercayai gittuuuu.

so mana aku nak start ni nyah? yang mana aku igat dulu ok? cop. memang bz tahap golek la masa ramadhan itu hari, mostly from office work. gilaaaa kau. eh ok kita stop rempanan ;p so what did i do during fasting month. mostly being tired and tried my best to fill up the emptiness *insert drama here*

but i did found it :) aku jumpa punca ketenangan juga. aku jumpa masjid yang paling aku sukaaaaaa. sapa kata masjid mewah itu membazir? bila aku dok dalam Masjid Putra Putrajaya, the feeling is beyond words. tenang. rasa nak pergi lagi, dan lagi, dan lagi. so timbullah azam baru :) well itu antara Allah dan hambaNya yang dhaif ini. segan.

ramadhan kali ini antara yang paling menduga. emotionally dan mentally andddd physically. until it finally shown through a 'drama' kat kampung cikyoi. hoiiii malu! tak bergunas punyas kubus, ku haraps kaus protecs kus tapis?? hancusss

heee. nevertheless, raya was awesome :) 


 CikYoi's family. pempuan tak ramai so adala chance aku sebagai menantu sulung tak sedar diri untuk bermanja sehinggalah menantu perempuan yang lagi hebat masuk dalam scene. haaaaaa hehe ;p gaya ini ialah gaya bebas and pak andak choose to garuk dagu? hehe
 ok, this is just for my reminder :) tahun ini aku belikan kain untuk perempuans. walaupun murah tapi the excitement on my mother's face waktu terima is priceless. excitement of my SIL looking for matching baju melayu, haishhh. inilah agaknya nikmat memberi ya. dengan kasih sayang, kita tak kekurangan apa pun, makin bertambah adala! tudung haku adalah recycle. anak tudung je baru. bz nyah!
 these are the cousins. tecik tecikkkkk belaka. hoho, aku yang paling tua. eh bukan aku, cikyoi. hahaha. tapi akulah sebenarnya :( hetchu! and nampak tak little Aisyah? :) Aisyah....makchaq sayang Aisyah! tetibe ;p tapi fedulik ape kan???
 anddddd no need for introduction. tuan punya blog dan suaminyaaaaa cikyoi!!!!! ceh ;p haha.
us with little Aisyah :) dengan izinMu Ya Allah. Aku serahkan segalanya Ya Allah kerana Kau Maha Mengetahui Yang Tersirat dan Tersurat. no i am not bitter, i am just being me :)



Raya first day? balik solat sunat Aidilfitri, tak sempattttt nak salam semua tetiba "Assalamualaikummmm!!!!!"


sigh, bebudak... korang tak bermaafan dengan family dulu ke?

so aku senyap-senyap naik bilik ngan cikyoi. beraya berdua dalam bilik :) nape eh tiap kali salam ngan husband mesti nak nangis. agaknya deep down kita sedar kot banyak dosa tersembunyi. dosa tersentap, dosa muncungan, dosa tido membelakangkan suami kerana merajuk... sedar tu dosa tapiiiii. haish nampak sgt iman tu lemah lagi.

Second Raya???? it was our FIFTH ANNIVERSARY ya all! 31st of August :D haa patriotik tak haku pilih tarikh? tehehe. itulah hari kami 'merdeka'.. hahahhaha.eh? so we went to Penang. teringin nak makan nasi kandaq but yang sedap2 tutup tapi thetapppppp berjalan :) sajeeeee nak berdua kejap.balik2 mak and ayah buat surprise................................................  :D


*cont*

2 comments:

Anonymous said...

ank tudung beli kat mana?

Anna Banana said...

:)
Kalau tak silap, I beli di PKNS shah alam, lebih kurang RM30 kot. Tryla cari.

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette