Monday, September 12, 2011

Your life, Your call, Your choice! :)

hari ini aku nak berkongsi sesuatu :)

simple je:

"semua orang ada pendapat, make sure you use your own"



sure, kita boleh tanya pendapat. akhirnya kita perlu sedar, ini hidup kita, kita telah lalui jalan sukar yang pernah kita lalui. perluke saya ceritakan pekung di dada. i am sure you wouldn't do it too. cuma rimas sikit dengan orang takde pendapat ni. si A kata begitu.... ikuttttttttt. si A terjun bangunan, terjuuuunnnn. eh dont you have your own opinion? :)


i dont really mind sebenarnya. pfftt suka hati la dear. your life, your call, your choice really.


aku berniaga ni pun sebab aku BETUL-BETUL suka PREMIUM BEAUTIFUL. i did lose 6kg with wearing it and it helps me to control the portion, something yang aku tetibe tak pandai buat lepas org mengata aku tak mengandung sbb kurus sgt. haishh kurus pun salah ;) i like being kurus/skinny sbb rasa ringan TAPI dah kawen ni aku aim for curves la kan. kan para bini sekalian???? tehehe. aku ni genetically tinggi dan fats berkumpul di perut, a bit on thigh (perluke anna?) so orang nampak macam kurus, sendiri je tau perut melipat. and i do aware in order to lose belly fats i have to lose overall fats. cuma aku TAKDA MASA. phuhhhh masalah besar. i rather dok melepak ngan cikyoi dari pergi bersenam. err do u know bukan semua senaman suits our physical build? so sekarang aku aim nak berenang. insyaAllah akan start soon :)

so now i am pretty happy with my weight and body :)
kalau turun sekilo lagi lagiiii mek hepi *pangggggggg!!!* ;p

dulunya berat aku mmg 53-55kg aje dengan tinggi 178 cm (at least). sebabnya aku mmg control portion secara tak sedar, prinsip senang.... TAK AKAN abiskan food on plate. tak suka makan banyak. just plain tak suka rasa 'full'. psychology bebeh! so bila pakngah suh naikkan berat badan aku akur. at first it was a chore. nak nages sbb kena makan. bleyh??? hehe klakar ;p lepas aku jumpa nikmat makan. tu diaaaaaa susah pulak nak control! haha, seluar ketat? no problem, bukak zip. yup... to that extend. tapi aku sedar silap sendiri kan.

pernah jugak aku cuba H*rbal*fe. aku ikut betul2 syarat dia. experiment babe. cikyoi dah larang tapi aku pujuk and kata at least let me try because i was curious. so he gave in. so aku try. berat dropped to 49kg. hehehe tapi kat malaysia ni ko tak makan nasi macam... haishhh kagum! so i discontinued. ada nampak aku burukkan di sini??? i stopped sbb 1 tak tahan tak makan nasik sbb nakkkk!!! 2. sebab aku letih nak maintained every month RM350.

my turning point in weight bila amik gambar candid ngan cikyoi and i looked bulat :( ehhh dun get me wrong, bulat adalah comel :) cuma saya ni takdop anak lagi and badan dah out of shape. takmo la :) saya nak jaga marriage saya. if you think that you are fine without PB, then its your call bebeh :) if you think YOU WANT TO BUY PREMIUM BEAUTIFUL, i will provide the best service and the best price in town, try me. wahhh cabaran gitteww hihi

the satisfaction in this business not entirely on the ka-chingggg i received but the smile on my clients face when i fit it to their body. cliche yes but you should come with me once masa fitting PB and you would understand.


and berkenaan dengan tajuk hehehe... your life,your call, your choice is a gentle reminder for you to have your own opinion. and semasa membuat welcomed komen yang membina ingatlah bahawasanya dengan menutup keaiban orang lain, Allah akan menutup keaiban kita. percayalah guys... cuba kita selami dalam-dalam, in our daily life pun semua yang kita lakukan adakah LillahiTaala? adakah terdapat walau sezarah rasa riak di dalamnya?


"NEVER think that you are better than anyone else. The truth is the other person might be closer to Allah and better in His eyes"



and in business i believe in one thing... eh 2 things... hehe, i am a sucker for motivational quotes and small pouches <----- eh takde kaitan :p

1. Never degrade another man in order to upgrade yourself. Hate depreciates your value, not theirs.---- in another words, be classy.

2. The most important thing is : "Your deams belong to YOU"


so kamon bebeh!
appreciates the freedom to choose and remember that all your decisions made by you and you alone.



p/s: peaceeeeeeee ya all :D





1 comment:

Fadhlyna Abd Wahab said...

agree with u, syana! curve itu yg kita aim. utk enchek suami^^

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette