Thursday, February 2, 2012

Kicked!

finally....... i can proudly say that i have been kicked!! :D :D :D :D

pretty early aite for thick stomach skinned like me. pakngah kata kulit perut aku tebal berbanding orang lain, no wonder aku susah benorrr nak hilangkan lemak perut dulu. its in genetic la, its fated yang aku menyimpan lemak di perut T____T

kawan aku yang skinny gilaaaaaa rasa her baby's first kick waktu dia pregnant 5 bulan plus. so aku agak aku rasa masa 6 bulan lebih kot sbb kulit tebai kan?? T___T and ramai kata gitu. even nurse pun senyum sumbing bila aku kata rasa thumping 2 kali aritu, cissss tak percaya padaku ek?? haha

the first two thumping on 29 January 2012, 11 pm waktu ibu baring2 tengok AJL sambil temankan ayah buat kerja .... macam rasa elbowing sebenarnya, benda tumpul kenit menolak dari dalam dua kali di tempat yang sama, belah kanan kat bikini line. aku ingatkan angin tapiiii tak rasa nak kentut pun? bila ayah letak tangan, ayah tak rasa, ibu pun.

macam tadi cikyoi tersedak air suam, risau kat dia, terus rasa ada benda bergulung dalam abdomen. eh apakah? ok abaikan sebab awal lagi. sampai umah, ayah Imaan main sekejap dengan Dolly the cat sampai ibu Imaan berdekah-dekah ketawa. ketawa tengok Dolly and ketawa bergossip dengan Achu. tiba-tiba di tempat yang sama macam aritu ada thumping. ibu senyap, letak tapak tangan n tekan sikit. ada lagi thumping. excited! bisik kat ayah "sayang, cepat, Imaan!" ayah terus letak tangan dan yay!!!! Imaan kicked ayah 1 kali! cepat-cepat ibu panggil achu, ibu cakap pada Imaan "Imaan, ini achu." thump! achu kena kick!! hehehe lepas tu Imaan aktif sangat sampai ibu ambil balik tangan ayah "Imaan, ini ayah" and 2 kali kamu kick ayah. hehehehe


ok, puas hati ibu :D


now ibu tahu kamu hepi sebab ibu dah makan and ibu gelak berdekah-dekah. hohoho nak bersembang sekali letteww.



p/s: alhamduillah ya Allah, kerana kami diberi kesempatan untuk merasai nikmat ini :)

3 comments:

Heartilyina said...

ihihi itula part paling best skali. nnt tgh2 mlm dia kejut ko ajak main. jenuh nk ajak tdo. mcm ihsan dlu. aku tdo perut ngadap blakang latif. ihsan galak main smpi gegar2. papa cakap dah la tu jom tdoo... hihi

Bitt (double IS) said...

wow! alhamdulillah n congratulations anna! lama tak dengar kaba tau2 dapat berita gembira la....wish u always happy :)

Anna Banana said...

ina: bestnya!! bila dia mula gerak baru macam percaya yang ada manusia kenit dalam womb kan? tapi budak ni kenit sangat lagi, tak sabar nak tunggu sampai bergegar hehe

bitt: tq dear ;) inilah sebabnya i slow sikit bab PB, anak sulung i extra extra extra careful :)btw, i suka your list of barang yang double IS guna sampai besar!

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette