Monday, March 12, 2012

Mengintai si Imaan (3D 4D scan)

:)

maka berakhirlah meneka-neka hidung siapakah akan diikut dek imaan! haha sekali tengok dah tahu ;p


hehehe hidung and mulut sama macam ayahnya!! haha kelakar ok ;p


aku dok survey juga mana nak scan 3D4D yang quite murs tapi friendly sebab takmo ruins the excitement of experiencing it for the first time. we do it for fun :) mengintai si kenit.

so my SIL yang juga sarat suggest ke FB page "3D 4D scan malaysia" sebab harga dia murah and sonographer dia friendly. cepat2 aku buka FB page tu. mestilaaahhh aku skeptic kan??? apsal sonographer buat kat different2 hosp and clinic for different days? macam mana dia operate? but seeing sooo many good reviews on her wall so i made the plunge. hantamla labuuu.

aku pilih 11/3/2012 Ahad jam 10 pagi. confirmation page later mntion pukul 10.20 am. ohhh mebbe 3 sessions in pukul 10 kot ;p and aku pilih nak buat di shah alam iaitu di UMRA. ada kat shah alam, ampang and mana tah satu lagi tu. mak lupe nyah.

9.55 am sampai di UMRA. aku terus duduk kat ruang menunggu, msg Jezz kata "i dah sampai at UMRA waiting area, i'll wait for you". 10.10 Jezz balas kata kena register as new patient kat UMRA. ooooooo manala kutahu ;p padan muka org lain scan dulu hihihi. rupanya lepas register siap kena collect urine, tgk reading bp, timbang berat badan... hoihhhh aku nilah every check up mesti nerbes, siap pegang tangan nurse sambil ulang cakap "saya datang nak scan sahaja nurse" sambil menjeling orang yang kene amik darah. uwaaaaa!!! "ya puan, walau datang scan sahaja pun, kami masih buat simple check up" gulp ok, no blood sucking needle would be involve.

at 10.30 am kami dipanggil utk scan. heeeeeee gedik mek rasa :D terus hilang nebes dek check up tadi.


aku baring and scan screen hanging kat atas, so cikyoi and aku boleh tgk sama-sama. hehe. taruk je alat tu terus nampak area buntuit imaan. haihhh la anak ibu, memangla tak malu ;p haha muka kemain disorok dengan kaki and lengan, bab tuuuutttttt hang takdak nak tutup ya anak? perangai tak malu sapalaahhh yang dia ikut ni? ;p

Jezz ketuk2 bahagian tangan and kaki yang melindungi muka. bergegar perut aku kejap. Imaan alihkan tangan BUT........ DIA COMPLAINT ok!!! mulut terbukak-bukak, berkerut-kerut macam nangis. hehe indahnya moment tu. Jezz siap kata amboiiii garangnya dia!

bila nampak muka benda pertama yang nampak dari depan is hidung. hihi, hidung legend tokwan nana memangla diwarisi. hihi Imaan dapat hidung ayah, mulut ayah! ibu harap Imaan dapat mata ayah juga :) ibu harap Imaan rupa macam ayah sayang :)

yang kelakarnya siap Jezz kata "eh besar sikit hidung dia, ikut siapa ni?" sambil Jezz pusing nak tgk muka cikyoi. hahahahhahahahahahahha ;p tu lah sayang, hidung dia tembam! hehe


tapi kuat komplen macam ibu pulak T______T


and of 38 screen shots and in videos... hanya satu gambar Imaan senyum. yang lain either menguap or complaint. haha and oooohhh in 2 weeks sayang, you've gained 200++ grams. banyaknyeee sampai chubby pipi kamu. Tok pun kata kamu nampak chubby. hui hui hui

sepanjang 30 mins of scanning, Imaan menendang, bergerak, posing NON STOP. Jezz kata " aiyooo ini baru dekat dalam dah aktif macam ni, kalau kat luar nanti????"ok jangan panikkan saya T____T


after scanning session ingatkan nak bayar je tinggal. tetengok siap masuk consultation room jumpa doktor. doktor ok :) UMRA sendiri environment dia friendly. and biasa sgt tgk expression doktor "sudah 5 tahun kawen? this is your first pregnancy? no ubat? taknak anak or memang tak jadi?"- kata doktor sambil terbeliak-beliak.

aku senyum je :) jauhhhh perjalanan kami doktor, banyak yang telah diduga dan dikurniakan sebelum saat ini tiba.


dan kami balik dengan senyum sampai ke telinga. cikyoi kemain happy lagi :) and i am happy because he is happy :)


p/s: Imaan, ayah tu ingat awak nanti geng dia, ayah tak tahu kita ada komplot nak buli ayah sama-sama :D :D :D hiiiii


:) nikmatnya perasaan ini Ya Allah.

2 comments:

n o h a F i z a said...

salam..
nak tnya buat 4d scan kat umra ni how much its cost eh?

Aku Comel said...

saya bersalin di Hospital Umra..
teruk sangat doktornya... marah-marah kita pula.
saya bersalin pukul 5.30pagi, tapi pukul 10pagi baru dia nak jahit bawah saya tu??!! saya punya bawah tu bengkak teruk dikerjakan.
lepas tu jahit pun tak kemas sampai ada lebihan benang menyucuk punggung saya kalau saya duduk..
dah berminggu-minggu jahitan saya tak baik, terpaksa saya pergi Pusrawi untuk check dengan doktor lain sebab saya SERIK dgn hospital Umra.

bila mak saya complaint doktor siap tengking mak saya? ada ke patut?

masa Check Up je kita diberi doktor-doktor yang baik... masa bersalin nanti Allah sahaja yang tahu.. jadi hati-hati lah anda.. kalau ada hospital lain, pergi lah hospital lain.... SALAM Dr Siti Maryam, DEMC, antara hospital yg sentiasa dapat good reviews from patients.

Hospital Umra nak duit je.. buat kerja cincai supaya kita tak baik-baik dan kerap pergi check dengan mereka..teruk sangat.. ! rupanya seorang jiran saya pun hadapi masalah sama dengan saya.. mereka tak jahit properly, jahitan dia tak baik-baik, dia pon pergi klinik lain untuk bersihkan semula jahitan dia.

JAngaN bersalin di Hospital UMRA! pakej yg mereka offer bukan bersih pun, sebab ubat akan dikira lain harga.. makanan tiada... kalau hospital lain bagi kita makan dan serve kita ubat... kalau anda google kat internet pun ada ramai yg complaint pasal hospital Umra ni.

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette