Saturday, March 10, 2012

Our First Time : Shopping for Imaan


Activity: Shopping for our Imaan
Venue: 3rd Maternity and Baby Expo, Midvalley.
Date: 10/03/2012
Time: Sampai Midv at 9 am balik at 3 pm ;p (berejammmmmm kat Midv kau!)

we were soo excited and i cant stop talking about the expo since aku tahu pasal expo tu. hehe. sebenarnya sebelum expo takde satu barang pun telah dibeli hatta sehelai baju pun. hanya Babyplus sahaja. but me being me, aku buat research bebanyak dulu. yelah kalau boleh nak berjimat mana boleh kan.

maka bangunlah awal, bersiap awal <-- takde masalah since memang kami early riser. keluar rumah 8.30 am! haha punyalaaahhh takmo stuck in jam ;p with book of lists in hand maka pergilah laki bini yang eksaited gila ni.

Aim:
1. Autumz steriliser + warmer (online RM179 cheapest) - sbb muat wide neck bottles
2.Breastflow 5 oz (1 botol aje - nak cuba dulu)
3. Cooler Bag 6 bottles (RM50)
4. Nursing Pillow (RM50)
5. Milk storage
- Bottles 5 oz Bumblebee/Jingle Jungle 20 (RM22 x 2 pack of 10)
- Bottles 2 oz MOL 10 (RM28 x 1)
- Plastic Autumz 25 (RM9 x 3 )
6. Nursing pad
- dispo 2 box (RM35)
- reuse 3 pairs (RM15)
7. Nursing bra (RM20 x 3)
8. Drying rack (RM40)
9. Diaper Whoopee (RM20 x 2)


Survey
1. Carseat ( True Fit by First Years, Halford Premier Zeus, Mothercare = RM750 max)
2. Baby carrier (Jumpsac Orbit, SNUGGbaby)
3. Cloth Diapering system
4. Graco playpen.


perghh panjang gila list ;p so jom tgk gambar. berhati-hati, anda mungkin terkejut melihatnya ;p

Jam 9.45 am

tak ramai yang participate, i was hoping formore tapi takpelah rezeki takat ini :)


games for kids

11.30 am wowwweeeee!

ok, lepas first round kita tilik list semula. hihi


*
*
*
*
*
ok, before kita proceed, this post is purely sharing the joy of becoming new parents. mungkin juga boleh berkongsi pendapat atau idea :)
*
*
*
*
*
*


the loot :)


for reference: cooler bag yang muat fs + muat 10 bottles+ 2 ice pack Lunatots (RM130), 5 box of 25 pieces of ebm plastic storage Autumz (RM9 x 5), MOL 2 oz 10 bottles (RM28), 1 Breastflow 5 oz 0+ flow (RM20 from Mom's Care store)


Aumtumz stereliser+warmer car and home (RM160), set pengurusan uri (RM28 selalunya RM35), Pureen baby wipes 100 wipes x 4 (RM18), nursing bra autumz (RM28 x 2), bengkung mak imaan (RM35) - saje sbb gatal ;p kot2 klau pntng d buh apa2 so takkan nak buh kat PB, sayang PB woooo ;p leh guna waktu malam.

playpen instead of baby cot sbb portable. sweet cherry instead of grco sbb murahhhh wooo. RM240 berbanding RM600 graco yng kami berkenan tu ;p masa jenjalan kt Jusco @ Aeon Midv terrrrrrnampak design ni. terus rasa macam ehhh simple! eh jauhhh murah dr graco (sbb accessories takde kan) so terus kata, jom beli! hehe comel ek pirates ;) kena beli sbb rumahku berkucing, takmolah imaan dok atas tilam je nanti dibuli-buli je dek diva 2 ekor dlm rumah ni T______T


ngeeee :D

banyak lagi sebenarnya yang belum dibeli. insyaAllah next week nak survey ini di Jusco sbb banyaaaaaaakkkk online store + kedai yg ditengok. kat Jusco paling mursss.


RM1099 with 30% dic jadik RM763 kot boleh pakai sampai 5 tahun :)
*
*
*
and i've placed my booking on this with Lunatots, dengan tawaran consultasi, good repo, and servicing.... kiranya with after sales service la ;p

insyaAllah! insyaAllah! insyaAllah!


:)


p/s: esok nak ke Shah Alam for 3D4D scan. eiiiiiiii sexcited! :D ikut hidung siapalaaahhhh si Imaan agaknya??

1 comment:

Heartilyina said...

bestnyaaa shopping brg baby kan. bila la aku nk shopping jugak hihi. scan kt umra tu bape lama dia scan? dia buat detailed scan check semua2 ke including internal organs?

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette