Thursday, May 31, 2012

Babymoon :)

this is a backdated entry. apoko malassssss sangat aku nak mengapdet ;p 

ok, today mark 36 weeks of pregnancy, esok masuklah day one of week 37. geddit? geddit? haha. lebih kurang 3 minggu lagi nak cukupkan 40 weeks. hui huiiii ;p

tapi sampai sekarang i have no idea apakah rasanya Braxton Hicks. pelik kan. cuma tiap kali bangun tido the whole perut rasa keras gila. and last night for the first time aku rasa keras sangat and lama, dalam masa yg sama pinggang sengal. dalam dok sakit tu tetiba terdetik. agaknya inilah contraction/surges tu ek. if this is the false labour/Braxton Hicks, no wonder la omak-omak sangat mentakuti proses bersalin. dok merasa sakit tu sampai rasa pucat muka berpeluh sejuk. rasa macam nak cerber tapi sakit. terjaga 2 kali pulak tu. hehe

dont ask me how but i am VERY sure that Imaan engaged on 33rd weeks of pregnancy. huiiiiiii nak duduk jalan pun rasa bila-bila masa dia boleh tercicir. hahaha. then suddenly on 34th weeks aku rasa 'ringan' or 'lapang' kat down south. bila pergi kat Prof Siti dia kata "belum, dia tinggi lagi ni" ok i know Imaan disengaged T____T dia takmo keluar lagi lettew ya sayang. suka hati awakla Imaan :) asal awak selamat sudah. 

eh terlalut.

on 18th May 2012 kami checked in to Gardens Hotel. 2 hari semalam je. jadiklaaaa haha. semalam je kerana kami ada diva 2 ekor kat rumah yang demand makanan and belai kasih sayang T___T takkan semata nak hantar boarding kan so bekorbanla kakak n abang.

Why Gardens Hotel???

Buffet Breakfast nyahhhh!!!! haha tu yang aku dok aim ;p

ok kita mentengok gamba ok.

hallway. kat sini je aku dah tergedik melompat! haha welcome total relaxation!!!! :D

bantal empuk... ahhhh. and sofa rebutan sebab syoknya tengok jam waktu petang sambil kami dok lurus kaki dalam ekon *evil* hihihi

see through. i likeeeeeeeee ;p dun care dah hot bath ok or not for preggers, esoknya aku berendam. legaaaa sangat kaki. huiii banyak cermin, suka!

ok sudah check in kita teruskan dating kita ya sayang. kemanakah????


 Movie date!! :D walaupun genre macam ni kami tak kottt tengok kat wayang tapi this one was an exception. tak rugi pergi tengok. sweet :) sesuaila dengan tema kami. haha. walaupun ringan, at least we get to know pengalaman orang lain kan and paling penting sekali aku dapat involve cikyoi :) sian dengan lelaki kan... haha they cannot feel the quickening and all so this movie helps to shed some light. at least he know now that FLATULENCE IS INEVITABLE for preggers haha ;p

esp part Jlo and the young couple miscarriage. terus aku pegang baby bump dengan tangan kiri and lap ayaq mata dengan tangan kanan :) jauhnya perjalanan ya.

after movie, tapau KFC* and off to our room. makan dengan pakai bathrobes and fullblast aircond and loootttssss of jajan and coklat. wahhhh heaven


ngeee~ :D

breakfast. nak sejam jugak kami kat situ. smoked salmon, heavenly croissantssssssss (plural ;p), bubur, segala jenis sausages. aku round 4-5 kali kot. haha cikyoi geleng je tengok. haha. lama dah teringin, ni baru ada masa ;p nasi lemak tak pandang la time ni. hihi. cikyoi beradap sopan sungguh. ada kot 2-3 kali bangun... errr sekali untuk amikkan aku air sebab aku malas dah nak bangun. asyik muka makyong je kan. Imaan kemain lagi menari nari keriangan sebab ibu makan banyak ;p


overall it was a very relaxed, laid back babymoon. a chance for us to sit down, digest the facts that Imaan is on its way :) and a gift untuk ayah dan ibu to relax sebelum menyambung kerja keras :) banyaknya telah kita belajar ya sayang. balik rumah, uruskan diva 2 ekor and...... sambung tidoq dalam bilik tidur sendiri. haha memangggggg sangat-sangat rehat. i think we deserved that. alhamdulillah!

oklah, ini dengan izin suami saye ;p
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 cikyoi + anna in 34 weeks of pregnancy. 

:D

err... bak kata MIL, baby bump macam ambik bola masuk dalam baju. now in my defense, skirt tu agak tebal. hehehe.



p/s: dub dab dub dab :D

4 comments:

NuRuL AiNA said...

uuuu fewwwiitt, lawanye mak buyung (agaknye betul kut kawan aku cakap klu mengandung anak laki, muka ibu mengandung tak mengembang sangat hehehe)...

yer amik pluang gi jalanjalan (dlm keadaan blh relax) sementara berdua nih. next time nak ber babymoon dah ada si sulung. boleh kata not so relaxing sangat. udahla termengah mengah, nak kejar plak sulung yang surely akan excited tiap kali pergi holiday *pengsan*

murn!e said...

muka menten tak kembang. tapi seriyes..memamg perut ko nampak macam letak bola dalam baju. hahahha.

Heartilyina said...

hihi aah la syana. perut tu mcm mil ko ckp ambik bola masuk dlm baju. mcm perut tipu2. but of course sebab skirt tu kan. not bad lah syana u look so ok. ko bayangkan aku yg rendang ini. dh makin chubby. mcm penguin tau huhu

Anna Banana said...

aina: ehehehe ko menggentarkan aku la Aina :p
murnie: aku rasa pencahayaan la. haha aku siap nampak perut tu macam letak bantal petak macam dalam drama. pfftt.
ina: penguin kiut apaaaaaa. cikyoi kata perut bulat macam 'bola ahli sihir'. ceh tak comel langsung perumpamaan :p

 

© Copyright Of Being Beautiful - Designed by Krafty Palette